POMPdeLUX - Home Shopping

Jag vill bjuda in alla Er som vill komma hit för lite trevligt umgänge, något litet gott i magen och för visning av POMPdeLUX nya kollektion för vår/sommar 2014.
Denna tillställning sker i här hemma i Almlunden måndagen den 3 mars ca kl 18:00.
Hör av Er så snart som möjligt om Ni planerar att komma, men senast fredagen den 28 februari.
De har sjuuuukt fina barnkläder, om Ni frågar mig!
Gå in och kika på deras hemsida så kanske Ni har tur och hinner köpa något från deras höst/vinterkollektion på rean innan allt tar slut.
 
 
 

Hosta och feber

Det händer lite för mycket i mitt liv just nu för att jag ska ha ro att regelbundet uppdatera här.
Idag på fm är jag liksom igår hemma för att åka till jobbet så snart Thomas hunnit med det viktigaste på sitt jobb och kommit hem.
Nu är nämligen den här lilla söta fröken hemma från förskolan och är sjuk:
Hon hade krupp-anfall för första gången igår natt och fick då rekommendationerna att gå ut i friska luften. Så det var bara att pälsa på oss och gå ut. Efter att nästan fått tjata till sig ett läkarbesök på vårdcentralen (1177 sa att vi skulle stå på oss så vi fick Desentol, som ska lindra hostan). Thomas åkte dit och jobbade upp en fin relation med den läkaren som jag tidigare träffat och inte klarar av. Han kan han... Vi fick Desentol och förhoppningsvis en remiss till barnkliniken för utredning av Emelies hosta som pågått under större tid av hennes liv.
 

Emelie 20 månader

 
- För någon månad sen märktes det tydlig att talet tagit form. Emelie pratar mycket och använder sig helt plötsligt av en massa viktiga ord som: kish (kiss), bajsh (bajs), meja (mera), ijää (igen), kååå (skål), whänne (vad hände?), pläpplää (päron?), kicki (clementin), gocka (gurka), oppa (hoppa), bii (bil), kaa (katt), fafaa (farfar) mm.
- Nu efter allt julfirande så har hennes blyghet mot släkt och familj nästan helt försvunnit.
- Drar storlek 92 i kläder. Jag uppfattar hennes som väldigt lång i jämförelse med John i samma ålder.
- Kan nästan ha helt utsläppt hår nu men har helst ett spänne eller en tofs i luggen för att undvika att det ramlar ner i ansiktet. Har ibland heluppsatt - en tofs eller en liten knut. Ser nästan lite "vuxen" ut då.
- Gillar att utforska och har tålamod i att på egen hand lära sig hur saker fungerar. Kan sitta och klura länge och testa utan att bli irriterad (till skillnad från sin bror). Försöker klä på sig blöjor, byxor och skor och lyckas ibland ganska bra för att bara var 20 månader. Allt som går att öppnas ska öppnas "Opa!".
- Vagnar av alla de slag är fantastiskt kul att skjuta omkring på och jagas med. Så hennes kundvagn och två dockvagnar som hon fick i julklapp är redan väl använda.
- Hennes musiksmak verkar dra åt mammas håll vilket jag är mycket glad över.
- Tycker om att vara ute och leka och Fyrhjulingen är nog bäst. Kör dock inte själv såklart...
- Sover runt en timme på dagen i sin vagn och ca 11 timmar på nätterna. Nu under ledigheten så har vi givetvis lagt henne lite senare (halv nio-nio) och det har lyckligtvis gett oss lite lagom sovmorgon.
- Äter oftast bra och bara själv. Dricker helst mjölk och vatten och blir överlycklig de gånger hon får juice eller saft.
- Gillar såklart bullar, vissa kakor och får ibland även smaka godis.
- Hennes nya favoritleksak som hon faktiskt lärt sig hantera ganska bra är iPaden. Som tur är så har inte John samma drag till den längre utan leker hellre med sina leksaker.
- Klarar av trappan bra och vi har idag därför äntligen monterat ner trappgrinden på nedervåningen.
- Säger själv till om det är dags att byta blöja: "Bajsh".