Helgen

Som jag tidigare nämnde så fick vi helgen tillgodo eftersom målningen av sovrummet redan var klart och eftersom lördagsmorgonen bjöd på vinter igen så var barnen snabbare än nånsin på att dra på sig overallerna med tillbehör och gav sig ut för att leka. Visst hade man längtat lite efter vår nu efter det härliga soliga vädret vi haft, men det hade nästan varit lite naivt att tro att det inte skulle komma mer snö. Det gör det ju varje år...
När vi förflyttade oss in igen efter någon timmes snölek upptäcktes ganska snart att våra två små tydligen inte riktigt förlikar sig med vistas i samma hus utan att tjafsa, så tog jag ett enhälligt beslut att ta med mig tösen på en liten shoppingtur. Vi styrde mot Ikea och inhandlade en liten förvaringsbänk till hennes rum att ha dockskåpet, som vi ärvt av hennes kusin, på.
Efter det tog vi en långlunch på Ikano. Det mumsades tacos i säkert en timme innan vi styrde mot Ica Maxi för en välbehövlig storhandling.
Väl hemma skruvades möbeln på plats och till kvällen fick vi celebert besök av vår granne.
 
På söndagen skickade jag iväg en spontaninbjudan till familjen Staberg och tänka sig att hela 75% nappade och masade sig hit för lite umgäng. Fantastiskt trevligt!
Emelie och Caesar lekte jättebra. Kanske inte tillsammans, men på var sitt håll. Inte för att de inte gillar varandra, för när vi bad om att få fotografera dem när de kramas och pussas så behövde vi inte vänta många sekunder. Gullungar!
 
 

Sovrumslampor

Renoveringen av vårt sovrum pågår inte längre för fullt, eftersom vi blev hemma och vabbade hela förra veckan så hanns det liksom med i veckan och vi fick tid över till annat i helgen. Jag är jättenöjd med färgen (allt ljust hade iofs blivit bättre än det som var) och nu framhävs liksom våra tidigare sovrumsmöbler på ett helt annat sätt och vi sparar en massa kronor genom att känna oss nöjda med att behålla dem. Sen är det det där sista piffet som jag nu håller på att finslipar.
Ett nytt påslakanset är beställt, Ikeas billigaste vita överkast blev jättebra, och gardiner är på väg hem.
Men något jag nu nördat in på att tydligen hitta det perfekta är lampor. Vi har tidigare varit lite dåliga på lampor här hemma och nu vill jag göra det ordentligt.
Vi har hittat vägglampor som både jag och Thomas fastnat för. Kommer nog att beställas inom kort.
Bild från ellos.se
 
Nu jobbar jag stenhårt med taklampa och eventuellt fönsterlampa.
Till taklampa fastnade jag först för denna från PR Home:
Bild från ellos.se
 
Men, jag tycker att 2 499 kr är lite saftigt.
Så efter lite efterforskning så har jag hittat denna (även den från PR Home, men endast 799kr)
 
Bild från presentshopenkinnarp.se
 
Eller den här från Chilli för 699kr:
 
Bild från chilli.se
 
Så vad tycker Ni?
Ge mig era åsikter och gärna förslag på fönsterlampa (gärna hängande) så blir jag glad
 
 
 
 
 

Feber

Mycket sjukdom nu precis som tidigare år samma tid på året. Förra veckan var Thomas deckad och Emelie extremt hostig på nätterna. Jag var allmänt förkylningsrisig men försökte dra runt tjottaballongen. När det började bli friskt så blev jag plötsligt hemringd av dagmamman i fredag förmiddags då John var hängig. Han fick hög feber på em/kvällen. Pigg på morgnarna och dagarna men både lördag och söndag har han fått hög feber igen på em/kväll/natt och feberyrat. 
Idag har vi varit hemma (han och jag). Sämre VAB-dagar har jag haft. Han har under dagen varit helt feberfri och mig behjälplig vid vår sovrumsrenovering. Han har hjälpt mig att måla och emellanåt har han placerat sig i sängen och uppmuntrat mig att fortsätta. Ljuvliga unge. Vi fick ett kort besök av min Ylva också som passade på att titta förbi när vi var hemma. 
Imorgon hoppas vi att saker är i sin ordning igen och vi kan få hålla oss friska i någon vecka eller två...