Nya sövningsrutiner

Igårkväll och ikväll så blev det hux flux nya sövningsrutiner igen. Den vuxna mannen i huset är borta några nätter och John vill inte somna själv utan istället har vi knölat ner oss alla tre i Emelies 80-säng inför natten. Trångt men fantastiskt mysigt. Barnen vill att jag sjunger innan de somnar och så här i juletider (ja det kan man faktiskt säga att det är nu tycker jag) så finns det många vackra lugna sånger att sjunga. Något som John påpekade strax innan han somnade in. "Mamma, vad många fina sånger Du kan."
Innan Emelie fyllde två i maj så var det aldrig några problem med att lägga henne i sin säng, ge välling och lämna rummet. Hon somnade oftast på egen hand efter att ha legat och snackat lite med sig själv. Sen hon blev två så går inte det längre. Hon blir jätteledsen om vi lämnar rummet och eftersom vi vill att hon ska känna sig helt trygg och att vi finns där för henne så sitter/ligger vi mer än gärna hos henne när hon somnar. I samma veva ungefär så började John klara av att somna på egen hand (praktiskt) om det bara är en av Thomas och mig hemma. Är båda hemma så vill han att någon av oss är med honom.
Som sagt, alla rutiner som ständigt förändras är ju rätt så fantastiskt. Vilken utveckling och jätteroligt att det blir lite olika. Trist annars... Emelie har ju, när vi är lediga, börjat hoppa över middagsluren, vilket gör att hon somnar som en stock på bara några sekunder de kvällarna.
Ikväll ville John öva inför Lucia och eftersom lucianattlinnet som jag fyndade på en FB-sida härom veckan passade honom bättre än Emelie så ville han givetvis testa det. Stolt Lucia! Han poängterade dock att på Lucia så vill han vara pepparkaksgubbe - med glitter i hatten och midjan.

Påfyllning

Barnens garderober genomgår konstant påfyllning och är det nånting jag lärt mig under mina få år som mamma och shoppingansvarig till barnen så är det att jag (för min egen skull) gör bäst i att köpa set. Alltså om jag köper överdel så måste jag se till att det finns eller att köpa underdel som passar till. Annars finns det risk att plagget blir hängandes oanvänt i garderoben - för att JAG tycker att det inte finns något som passar till. Värdsliga problem verkligen och inget jag är stolt över. Men den här hösten känner jag mig nöjd. Tycker att jag lyckats ganska bra med klädinköpen. Idag fick jag hem en härlig påfyllning till Emelie från PompDeLux. Har dragit ut på beställningen därifrån men nu när kläderna kom hem så fattar jag inte att jag inte beställt tidigare. Underbara plagg. Hon behövde en storlek större i fleecen och eftersom vi hela familjen (ja så är det faktiskt) har älskat den där mjuka sköna fleecen så fick det bli en likadan, men större och, för oss, ny färg. Det får bli en julklapp!
 

Knäckiga Ingefärakakor

Pepparkakor i all ära, men man kan nästan hinna tröttna på det då man numer så tidigt som möjligt ska köpa hem/baka pepparkakor. Själva baket i sig är ju väldigt mysigt dock och idag när Hondan inte ville starta, när jag och barnen satt inpackade i bilen för att åka till Maxi och handla, så blev baket ett bra substitut. Vi bakar istället för pepparkakor knäckiga ingefärakakor (recept från syrran som i sin tur fått från sin typ svärmor). De är ett gott alternativ till pepparkakor och mycket lättare (tycker jag) att få tunna och goda... Ungarna älskade initiativet till att baka och jag misstänker att Emelie snart börjar tröttna på degen - det borde hon!