Kolmården 2014

Lika lyckat varje gång. Kolmården är enligt oss ett utmärkt ställe för en trevlig dagsutflykt. Ungarna älskar det! Emelie sprang omkring och pekade på alla djuren och ropade: "Kossa!" ända till vi kom till elefanterna, "Åhhhhh, Efaaant!", och aporna "Hej Apa!". Hon uppmärksammade oss även för varenda liten vattenansamling på djurparken i form av vattenpöl, pool eller damm med "Titta mamma. Blött!". För är det något mer hon älskar förutom djur så är det just vatten... 
Vi strosade omkring i lagom lugn takt från öppning kl 10 och tog ett gäng fika-, lunch- & glasspauser för att orka med hela dagen och vips så var klockan 16:30 och det började bli dags att bege sig hemåt.
 
Kanske eventuellt att det kan bli ytterligare ett besök denna säsong...

Helgens planer

Med tanke på veckans Kristihimmelfärdshelg hade det kunnat blivit en skön långhelg, men både Thomas och jag jobbade idag, fredag. I bilen hem, vid samåkningen, planerade vi helgen. Imorgon väntar ett efterlängtat besök på Kolmårdens djurpark. Emelies första riktiga besök, då hon bara var ca 4 månader gammal första gången. John däremot har lite minnen därifrån trots att vi aldrig var där förra året och blev eld och lågor när vi berättade om planerna. Vi läste boken om Kråke i djurparken innan han somnade och oj vad mycket han funderade över gällande alla djur. Framför allt om schimpanserna som pillar sig i rumpan... Hrm. Annars pratade han mycket om linbanan, tigrarna och delfinerna.
 
På söndag ska Thomas lägga plåt på altantaket och jag ska försöka hålla mig och barnen hemifrån så han får jobba ifred. John skulle behöva göra ett frisörbesök, så kanske att vi tar en tur till Tornby.
 
Eftersom jag är ledig på måndag och det är min förlängda helg så ingår måndagens planer i helgen och då väntar finbesök från Stockholm. Min älskade vän Emma och hennes lilla Bianca kommer hem till oss. Som vi längtat!!
 
Välkommen helg!!

Uppskattning

Som Ni kanske redan förstått så har jag bytt jobb.
Jag kommer att återvända till hemstaden Linköping vilket gör att jag kommer kunna samåka med Thomas ett par dagar i veckan. Företaget jag har börjat på känns väldigt osexigt (för att använda chefens ord) men extremt bra. Äntligen ska jag få nörda ner mig i ekonomi igen och det känns fantastiskt. Företaget, kollegor och chefen har hittills bara gjort ett positivt intryck hos mig. Idag var mitt kontor klart med möbler, dator, skrivare mm.
Nu saknas bara lite personlig touch, lulllull och en massa pärmar och papper. Arbetsglädjen finns redan och när jag såg välkomstblomman från kollegorna så blev jag lite rörd. Jag har hamnat på rätt ställe!
 
Uppdatering: Idag dök det upp ett blom- & chokladbud från Thomas till jobbet. Han känner sig ganska nöjd med mitt jobbyte också tror jag...