Vilket fynd!

Igår hade jag flyt och kom över ett begagnat bord som jag länge velat ha. Tanken är att det ska målas (vitt tror jag) och stå i vårt uterum när det är klart. Eftersom det verkar som att rummet kan börja ta form till våren så passade jag på att slå till på bordet. Det var ju gratis! Har snubblat över några billiga liknande bord tidigare men känt att det bara skulle stå och ta plats, eftersom vi inte vetat tidigare när uterummet ska påbörjas...
Bortskänkes - fint pelarbord med två iläggsskivor. Det går att höja till matbordshöjd och sänka till soffbordshöjd. Jag har slipat bordsytan i ett försök att ta bort vattenringar och sedan kunna lacka om, men märkena är kvar och det behöver målas för att få snygg yta. Pga slipningen vill nog inte Myrorna ha det. Först till kvarn!

JOHN 3,5 år

Det är en stor liten 3,5-åring vi har här hemma...
Han är så otroligt klok, fundersam och ivrig på livet. Så häftigt!
Vilken fin pojke vi fått - älskar Dig så...
John nu:
- drar storlek 104-110 i kläder. En sån där svår mellanstorlek.
- är den mest kärleksfulla 3,5-åring världen skådat som slösa med pussar, kramar och gos. Orden "Jag älskar Dig" används flitigare än "Hej", typ.
- kan räkna uppåt 100 med lite hjälp med tiotalen (trettio, fyrtio osv).
- har stenkoll på ca hälften av alla bokstäver i alfabetet och har precis fattat läs-tekniken och läst sina första ord. Skriver sitt namn - baklänges.
- är inne i en "kan-inte sitta-still-period". Hopp, studs, upp, ner, fram, tillbaka och så lite uppochner och hit och dit.
- klär på sig själv - när han själv vill och det inte är bråttom.
- är just nu väldigt mammig.
- säger att han har blivit stor och "Kommer Du ihåg när jag var liten och hade napp och blöja?"
- har stenkoll på vilken dag det är tack vare bästa dagmammorna.
- avskyr kladd, knöliga kläder och stenar i skorna. Vill alltid vara med och laga mat och baka, men aktar sig hela tiden för att bli kladdig.
- är grym på sångtexter och sjunger gärna och ofta. Favoritlåt just nu är "Ägg-sången".
- dansar helst till Ylvis.
- äter helst grönsaker och den mer kolhydratrika kosten på tallriken - tillsammans med sås. Jag börjar misstänka att han kommer att bli vegetarian.
- somnar lätt på kvällarna i sin säng och kommer in till oss någon gång under natten. Förutom inatt då, då han fick sova över hos farmor, farfar och Fia - ÖVERLYCKLIG!

En gång är ingen gång...

...två gånger är en vana.
Efter tredje backträning i Yxbacken känns det som ett självklart tisdags-träningspass tills snön kommer. Då ska man tydligen försöka få med mig ut på längdskidor och just nu är det enda anledningen till att jag inte längtar efter snön, för fy tusan vad kul det är man backträning och vad tveksam jag känner mig inför skidor...