Majssoppa
Vad passar bättre än att krypa ihop i soffan med en skål soppa, vitlöksbröd och ett glas rött efter en ruggig höstdag som denna? Inget passade oss bättre än just det ikväll. Barnen somnade skapligt (halv åtta) så vi njöt av lugnet, bara vi två framför en bra film.
Receptet på den fantastiskt goda soppan har jag snott av min svägerska Elin:
Två portioner
1 burk (340 g) majskorn
2 msk olivolja
Grovmalen svartpeppar
Salt
1 tärning ekologisk hönsbuljong
5 dl vatten
2 dl crème fraîche
2-3 tsk spiskummin
Häll av spadet från från majsen och låt torka på hushållspapper.
Häll ner majsen i en bunke och blanda ner oljan, lite salt och peppar. Fräs majsen i en varm torr stekpanna tills den börjar poppa och pysa lite. Häll över i en gryta och häll på vatten, buljongtärningen, crème fraîche och spiskummin.
Koka upp och låt koka ca 5 minuter. Mixa sen slät med stavmixer. Smaka av och krydda mer om det behövs. Klart!