Tystnad

Den här sk "underbloggen" kommer det inte att uppdateras i mer nu.
Fortsätter i vanliga livetialmlunden.blogg.se med diverse uppdateringar som rör "Kotten".
Det är ju väldigt offentligt nu - fast jag ännu inte berättat för alla på jobbet - och OJ vad mycket misstänksamma blickar jag får. Fullt förståeligt med tanke på den växande kulan. Tycker att det är lite roligt. Ingen vågar ju fråga ifall det är så att jag bara ätit lite för mycket på sistone...

Vecka 10


Nu kallas embryot foster, vilket betyder "avkomma". Fostret är nu ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja.

De inre organen – lever, njurar, tarmar, hjärna och lungor – är nu fullt formade och har börjat fungera, men huvudet är fortfarande lika stort som halva kroppslängden. Pannan är kupad och sitter högt på huvudet, men den kommer att inta sin normala position senare, så att profilen ser mer ut som en "riktig" människas.

Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår. Om du kunde titta in till bebisen denna vecka, skulle du också kunna se ryggraden avteckna sig tydligt. Ryggnerver sträcker sig ut från ryggmärgen.

Din livmoder är nu lika stor som en grapefrukt. Med hjälp av ett Doppler-stetoskop, kan du höra fostrets hjärtslag och du kan kanske känna livmodern ovanför blygdbenets mittpunkt.

Lugnare

Illamåendet har lagt sig något.
Förutom vid "nummer-2-blöj-byten", "snor-sugar-tillfällen" och vid tandborstning.

Fräscht inlägg annars...!

RSS 2.0