Julhelgen 2012

Som vanligt så firade vi en "Lilla Julafton" dagen innan just Julafton tillsammans med några av Thomas syskon med familjer och Fredrik. I år var vi här hemma och vi åt en bit mat, hade lite julklappsutdelning till barnen och sen spelade vi julklappsleken och pratade, skrattade och umgicks.
 
På Julafton hade vi lite mysig förmiddag här hemma innan vi gjorde oss julfina och åkte till min mamma och pappa som bjudit in till en fin jul tillsammans med mina syskon med familjer. Stämningen var på topp hos både barn och vuxna och efter lunchen gick vi hem till Sandra med familj och tittade på Kalle Anka innan vi äntrade pulkabacken! Snart så blev vi inropade av mor och fas som hade förberett det forsatta firandet. Med tanke på att de inte bor så stort (i en lägenhet ovanpå en missions-kyrka) så hade de fixat i ordning i en del av kyrkan på nedervåningen. Väggarna var tygbeklädda, grannen lyste och under den låg alla paket, gungstolen stod bredvid granen och det låg kuddar på golvet, ett glögg/godisbord stod uppställt och det lyste fina ljus. De hade verkligen fixat det så bra!
Barnen kunde springa fritt mellan salen och deras lägenhet och vid ett tillfälle (trött-tid) kom vi på John att sitta själv uppe i mormor och morfars soffa. När han såg oss sa han: "John är ledsen". Men så ledsen var han inte, mest trött som sagt... Han höll ju igång kan man säga... Underbart med kusiner!
 
Juldagen tog vi det lugnt en stund innan vi gav oss ut i snön för rullning, snowraceråk, snögubbs- & fåtöljbygge innan vi hamnade hos svärmor och svärfar för lite sällskap och uppätning av rester från deras julbord.
Annandagen var vi bjudna på middag hos svärisarna. Denna gång potatis, kött och sås. Mycket gott efter all julmat. Där hängde vi med delar av Thomas familj ända tills det var dags för barnen att sova.
 
God fortsättning!