Återanvändning

Några av de som vet förväntar sig på nåt sätt att vi vill ha en flicka nu när vi har en pojke och visst skulle det va jättemysigt... Samtidigt så är jag nu endast en "pojk-mamma" och har svårt att se mig själv som "flick-mamma" och tänker bl a därför att det kanske är bäst om det blir en pojke till. Sen har man ju allt till en pojke redan. Nu ska det väl inte spela så stor roll, men om man skulle få en flicka (okej rätt så jättemysigt) så skulle man ju verkligen vilja komplettera med något rosa - eller?!

Tänk att vi ska plocka fram alla undanplockade bebisgrejer igen. Såsom babyskydd, babygym, badbalja, Teutoniavagnen, babysittern osv. De kommer komma till användning igen. Coolt!
För även om man inte tyckte jättemycket om vissa val man gjorde (innan man visste bättre) så kommer man väl ändå inte hålls att köpa nytt - bara för att? Nej det orkar jag inte. Det vi har får duga - det gjorde det ju sist!

Skrämd

Idag har min kollega skrämt upp mig. Hon är övertygad om att det är två stycken små i min mage. Så hoppas vi verkligen inte är fallet! Hon har själv fått tvillingar och säger att hon känner igen sig... Bara för att skrämmas!
Nej tvillingar - det tror jag inte att jag skulle klara av, så det kan inte vara det!

Tips mottages tacksamt...

Allvarligt!
Hur ska man lyckas hålla det hemligt i 3 VECKOR till när jag redan ser ut så här...??!!!


Helt avslappnat läge.
Om jag anstränger mig och drar in magen så försvinner max ett par centimetrar!

Jag...

- är tröttast i världen
- tycker inte att mat smakar längre
- är inte särkilt sugen på sötsaker
- tycker att jag blivit jättetjock om magen redan (inte så lätt att dölja länge till)
- sover inget vidare om nätterna
- kissar minst en gång/natt
- längtar till "The moment" men vill hinna va härligt gravid ett tag först
- gillar att va gravid

Pappa-Kollega

Snacka om att historien upprepar sig.
När jag var typ lika långt gången förra graviditeten som jag är nu så avslöjade en kollega att de oxå skulle ha barn. 1,5 månad innan oss. Det var såååå svårt att hålla tyst.
Idag fick jag redan på att en annan kollega ska bli pappa i mars. Återigen svårt att hålla minen. Särskilt när Ylva sitter brevid och petar mig på benet under bordet! Skönt iaf att hon vet!

Vecka 8

Bebisen

Bebisen fortsätter att utvecklas i rasande hastighet. Hudveck som ska bilda ögonlock och små örongroddar anläggs. Fostrets ögon sitter fortfarande brett isär men kommer att flytta sig till framsidan av ansiktet så småningom. Nästippen är redan bildad. Med ultraljud kan man se att hjärtklaffarna är utvecklade och luftrör från strupe till lungor är på plats i den nu allt längre överkroppen som samtidigt rätas ut.

För bara ett par veckor sedan var din bebis armar bara små stumpar, men nu har den redan armbågar samtidigt som armar och ben växer allt längre. Antydan till fingar och tår kan också urskiljas.


JAG:
Fortfarande trött. Mår illa på morgnarna och kräks ibland.
Brösten har börjat ömma och det gör ONT när John sparkar mig vid blöjbyte.
Annars ganska normal - tror jag, hoppas jag!
Ska försöka låtsasdricka någon klunk skumpa på jobbet imorgon för att fira vårt nya datasystem som vi jobbat med i ett par år... Lycka till till mig!


Fortfarande trött

Kan inte påminna mig om att jag var SÅ HÄR TRÖTT förra graviditeten. Jag är helt slut, börjar få ont i brösten och spydde imorse. Jag är sällan sugen på mat och annat.
Det här kommer bli bra!

Nu vet hela våra familjer om vad som kommer hända i vår och många av våra vänner oxå.
Skönt faktiskt. Inget hemlighetsmakeri längre. Men helt offentligt får det inte bli ännu.
Nej, vi försöker vänta till efter Ultraljudet!

Funderar...

Tror att det kan bli så att vi släpper nyheten för familjen på kalaset i morgon.
Det är ju ändå så många som redan vet!

Vecka 7


Nu är embryot ungefär 1 centimeter långt (ungefär så stor som ett litet smultron) och har tydliga fingrar och tår med lite kvarvarande simhud emellan. Embryot rör sig i plötsliga perioder av intensiv aktivitet. Levern producerar massor av röda blodkroppar tills benmärgen har utvecklats och tar över den rollen.

När bebisen är sju veckor börjar en mycket dynamisk period. Från och med nu och fram till 20 veckor kommer bebisen att växa snabbt och de kroppsdelar som formades under de första veckorna (som hjärtat och hjärnan) kommer att fortsätta utvecklas och bli mer specialiserade. Tänderna och gommen håller på att formas och öronen fortsätter att utvecklas. Fostrets hud är papperstunn och blodådrorna syns tydligt.

Du befinner dig i första trimestern, vilken är då många får vanliga graviditetsbesvär. Det kan t ex vara svårt att behålla maten om du är väldigt illamående (vilket orsakas av bl a hormonförändringar).

Du kanske behöver kissa oftare än vanligt därför att din växande livmoder trycker på blåsan och hormoner påverkar vätskenivåerna i din kropp. Allt detta brukar klinga av längre fram.


Tidigt

En tanke som slog mig idag som jag vill slå bort igen.
Jag är väldigt tidig i graviditeten och det finns risk för att det inte går som man vill. Det är de tankarna som gör att jag känner att jag kanske borde vänta med att berätta. Samtidigt så kommer ju de jag berättar för få veta ändå - om det skulle hända nåt. Hemska tanke!

Kaffe?

I samband med gårdagens lilla "bryt" så försvann även kaffesuget och idag - måndag - så har jag inte druckit kaffe förrän nu, efter lunch. Var egentlgen inte jättesugen men vill inte riskera att få huvudvärk. Ska trappa ner försiktigt tänkte jag.
De kan ju bli misstänksamma på jobbet. Vissa uppmärksamma vet ju att jag inte drack kaffe förra graviditeten. Plus att jag äter apelsin varje em-fika. Det gjorde jag då oxå...

Idag har jag i alla fall inte mått illa mer än när jag borstade tänderna. DET är skönt!

Konstig söndag

Efter en natt utan särskilt mycket sömn pga ??? John som inte ville sova ordentligt så hade jag bestämt att jag skulle åka och storhandla på Maxi på fm. När jag kom hem och äntligen hade lyckats stuva in alla varor där de skulle va så däckade jag i soffan. Illamående, huvudvärk och en fruktansvärd trötthet föll över mig och jag trodde aldrig att jag skulle känna mig pigg igen...

Som tur var blev det lite bättre efter lite mat och vila och jag lyckades t o m baka lite bullar och kakor på kvällen.
Måste jag berätta att jag är aningen stressad inför helgen när jag och Carina ska firas här hemma på fredag och på lördag kommer övernattande gäster på kräftskiva... Måste baka, fixa käk och städa. Egentligen inget avancerat, men det spelar tyvärr ingen roll. Jag blir stressad av sånt här...

Avslöjar idag...

Vi har ju berättat om vår nya lilla hemlighet för mamma & pappa och svärmor & svärfar och eftersom vi är så dåliga på att hålla det hemligt denna gång så kommer detta inlägg bli det första som mina kära systrar får se.
 
Ska skicka länk, användarnamn och lösenord till dem via sms typ nu...

Urk...

Idag (är i vecka 7 nu - typ) var första morgonen som jag kände av illamåendet. Har tidigare känt av det vissa eftermiddagar, men imorse när jag skulle borsta tänderna så började mina kräkreflexer att göra sig påminda. Hua!
Vet att det var precis likadant förra gången och just tandborstningen var jobbig hela graviditeten.

Sur?

Är sugen på citron... Kan äta upp nästan en hel citron!
Smittad av storasyster eller craving?

Förra graviditeten ville jag har sura och salta karameller...

Jag vet att jag hela tiden jämför med förra gången, men eftersom jag inte skrev någonting då försöker jag istället att minnas nu och dokumentera i efterhand, vad nu det ska va bra för?

Vecka 6

Barnet:

ca 6-7 mm i sitthöjd. Vikten är cirka 1 gram.

Under den här veckan kommer din bebis att tredubbla sin storlek. Utvecklingen är minst sagt intensiv.
Nu går det att urskilja ögon, mun och näsa på barnet. Människoembryots mänskliga drag framträder allt mer. Utvecklingen är oerhört intensiv dessa veckor och känsligheten för negativ påverkan som allra störst. Det finns anlag till lungor och lever. Början på det som skall bli armar och ben sticker ut från kroppen som små knoppar. Armarnas skelett växer fram. I den här veckan är också öronanlagen synliga.


Är det inte häftigt?!!! Är så glad...!


Tröttis

Känner mig ofta trött nu... Helt normalt!

Namn

Thomas och jag har länge (ja, faktiskt redan när vi fick veta att Jenny och Marcus väntade Elsa som blir 4 år nu i oktober) diskuterat våra blivande barns namn.
Så att John heter John är planerat sedan länge. Vi har ett jättefint flicknamn som vi ju inte tänker dela med oss av eftersom vi är lite hemlighetsfulla vad gäller namnval. Men ett pojknamn till är svårt. Jag har redan börjat tänka och har många halvbra alternativ, men inget som klickar ännu. Aja, har lång tid kvar att tänka på det!

Ååååååh vad jag längtar efter att få berätta för Er alla!!!!

Idag mår jag något bättre i magen. Lite mindre ont än igår...
Däremot har jag känt en metallisk smak i munnen vilket tydligen är ganska vanligt som gravid. Jag kan inte påminna mig om att jag kände det förra graviditeten.

Tid och otid

Idag fick jag tag på en barnmorska på Lovisamottagningen i Norrköping. Jättetrevligt intryck redan i telefon. Det här kommer bli bra.
Har fått tid för inskrivning tisdagen den 11 oktober. Det känns jättelångt borta, men som vanligt brukar tiden gå ganska fort...

Har fått reda på att vi ska iväg på "kurs" med Administrativa Avdelningen på jobbet några dagar i slutet på september. Det dråpliga är att samma tid för två år sedan så var samma avdelning iväg på Kick-off och jag var relativt nygravid (ville iaf inte att det skulle bli offentligt än) så jag gjorde en kupp med servitrisen på kvällen så hon serverade mig alkoholfritt. De andra undrade varför jag inte ville ha samma som dem, men jag lyckades ta mig ur situationen genom att säga att jag tyckte det glaset vin jag druckit i baren innan de anlände var så gott så jag ville ha det till maten oxå. Hrm...
Undra just vad de kommer att tänka när historien upprepar sig. Jag gissar att det blir några misstänksamma miner kring bordet, men så får det bli. Annars får jag väl skylla på huvudvärk eller något.

Hela em/kvällen har jag haft ont ont ont i mellangärdet. Som ett tryck. Gillart inte och vet inte om det redan nu kan bero på graviditeten? Det händer ju ganska mycket i kroppen nu, så helt konstigt är det väl inte?

RSS 2.0